Tweede editie BIMmin(g) Limburg groot succes

Binnen de bouwwereld en infrastructuur blijken nog veel vragen omtrent het onderwerp BIM (Bouw Informatie Model). Tijd voor Palte, BBBDC en Geonius om de handen ineen te slaan en de branche eens op een heldere manier te informeren over alle mogelijkheden met BIM. Met een opkomst van ruim 150 beleidsmakers, beslissers en managers uit de aannemerij, overheden en ingenieurs- en adviesbureaus kijken de drie organiserende bedrijven van BIMmin(g) Limburg terug op een geslaagd evenement.

In deze tweede editie van BIMmin(g) Limburg, de eerste editie vond plaats bij ENCI in Maastricht in 2014, werd BIM vooral benaderd vanuit het projectleiders- en managementperspectief. Dus geen technische informatie voor gebruikers, maar interessante onderwerpen als BIM op de Bouwplaats, kostenreductie, juridische aspecten bij BIM, BIM voor beheer en onderhoud en 3D modellen maken met een laserscanner.

Columbus Eath Theater
Pim Feijen (Palte), Gerard van Booma (BBBDC) en Jordy Brouwers (Geonius) verduidelijkten BIM vooral door het gebruik van praktijkvoorbeelden. Als afsluiting van het evenement werden zelfs 3D modellen getoond in het unieke Columbus Earth Theater. Het koepelvormige theater waarbij beelden op de bodem en zijden worden geprojecteerd zodat bezoekers vanaf twee ringvormige balkons met glazen vloeren de modellen konden aanschouwen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over BIM of BIMmin(g) Limburg? Kijk dan op Bimminglimburg.nl . Meldt u aan voor het forum op deze website om verder in gesprek te gaan met gebruikers uit de branche over het onderwerp BIM. Ook kunt u op deze website binnenkort de presentatie van de dag terugkijken.